5 Şubat 2015 Perşembe

AGH Projeleri'nin Tarihlerini Nasıl Öğrenebilirsiniz?


Avrupa Gönüllü Hizmeti'ne katılabilmeniz için Erasmus+ ülkelerinden bir kuruluşun sizi projesine kabul etmesi gerekiyor. (bu projeleri  nasıl bulabileceğinizle ilgili yazı için BURAYA tıklayınız) 

Bu projelerin tarihlerini nereden öğreneceğinize gelince:
maalesef tüm projeleri kapsayan ve başlangıç-bitiş tarihlerini bulabileceğiniz bir sistem bulunmuyor.


AYRICA:
Evsdatabase sayfasına tıklayarak kuruluşların sayfalarına girip baktığınızda sayfanın sol kısmında mavi büyük bir kutu içerisinde (aşağıdaki fotoğrafta kırmızı işaretli)  'Expiry date' yazacaktır. Bu expiry datelerin sizinle bir ilgisi yok. Yani bunlar kurumların proje düzenledikleri tarihler değildir. 



Proje tarihleri evsdatabase sayfasında yer almaz. Çok nadir olarak 'okul döneminde projelerimiz başlıyor' ya da 'her yıl temmuz-ağustosta festival yapıyoruz' tarzı ifadeler olabilir ancak bu sayfalar kuruluş tanıtımı için oluşturulduğundan güncel projeleri bulamazsınız. Evsdatabase sayfasında sadece kuruluşların proje içerikleri, aradıkları gönüllü profilleri, bulundukları yer, kültürel aktiviteler gibi kuruluşlarla ilgili bilgi vardır. 


Proje tarihlerine ulaşma imkanı var mı?

Evet, bazı projelerin tarihlerine ulaşabilirsiniz.

Facebook grupları, Youthnetworks ağları gibi yerlerde bulunan AGH ilanlarında genel olarak projelerin başlangıç, bitiş ve son başvuru tarihleri bulunur. 

BURAYA tıklayarak ve sol altta bulunan yaşadığınız ülke seçeneğine Türkiye'yi seçerek Türkiye'den başvuru alan ilanlara ulaşabilirsiniz ve burada proje tarihleri belirtilmiştir.. Ancak bu yolla gönüllü arayan AGH projelerinin çok azına  ulaşabilirsiniz. Bu sistemi çoğu AGH projesi düzenleyen kuruluş kullanmadığı için proje bulma konusunda çok etkili olduğunu söyleyemiyorum.

Her zaman önerdiğim gibi projelere teker teker mail attığınızda ve AGH için size uygun süreyi de yazdığınızda size geri dönüş yapınca proje tarihlerini belirtirler. 

-'Ağustos 2015'te başlayacak ve 12 ay sürecek olan EVS projemiz için lütfen Mart 2015'te başvuru yapınız' 

-'Şu anda başvuru yapmayacağız ancak 2015 ağustos ayında bir sonraki dönem için Şubat 2016'de başlayacak ve 10 ay sürecek olan projemiz için başvuru kabul edeceğiz'
tarzında cevap yazarlar. Bu şekilde proje tarihlerini öğrenebilirsiniz.

Ancak belirtmek gerekiyor ki çoğu kurumda mailleri sürekli kontrol eden birisi bulunmadığı için her kurumdan cevap beklememek gerek. Hatta çoğu zaman başvurunuz olumsuzsa geri dönüş almıyorsunuz. 

Bu şekilde teker teker proje tarihlerini öğrenmek zor tabi, Evsdatabase sayfasında toplamda 4.000 kusur proje olduğunu düşünürseniz biraz zaman alacak :) O yüzden istediğiniz ülke ve konuyu belirleyip sadece bu konuda çalışan kuruluşlara odaklanırsanız daha pratik olur. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder