21 Şubat 2015 Cumartesi

AGH Yapmak İçin Türkiye'den Gönderen Kuruluş Nasıl Bulunur?

Magic Fountain/ Barselona-İspanya

AGH yapmak istiyorsanız, motivasyon mektubunu yazmadan önce -ya da yazdıktan hemen sonra kendinize Türkiye'den gönderen kuruluş bulmanızı ve motivasyon mektubunuza da kuruluşun adını, numarasını ve iletişim adresini yazmanızı öneririm. 

Gönderen kuruluşu mektubunuzu yollayıp seçildikten sonra da bulabilirsiniz.Ancak yine de en başta bulup yazmanızı öneriyorum çünkü gönderen kurumunuzun olduğunu yazmanız AGH konusunda farkındalığınızın olduğunu ve süreci bildiğinizi gösterir.

AGH yapmak istiyorsanız kesinlikle gönderen kuruluş bulmak ZORUNDASINIZ. Kendi başınıza AGH'ye katılma durumu söz konusu olamaz çünkü süreçte gönderen kurumun yapması gereken bölümler var ve bunları kendi başınıza yapamazsınız. AGH sürecinde gönderen kuruluşun görevleri için BURAYA tıklayınız.


AGH İçin Gönderen Kuruluş Bulmak

Gönderen kuruluşu nasıl bulacağınıza gelince: 
BURAYA tıklayarak Evsdatabase sayfasını açın ve sol alttaki 'Organisation country' seçeneğinden 'Turkey' i işaretleyin. Altındaki 'Evs accreditation type' seçeneğinden de 'Sending organisation'u tıklayın. 

Ekrana gelen kuruluşlar Türkiye'den yurt dışına AGH gönüllüsü gönderme yetkisi olan kuruluşlardır. Bunlardan herhangi bir tanesi ile görüşerek AGH yapmak istediğinizi ve sizin gönderen kuruluşunuz olup olmayacağını sorup, olumlu cevap alınca da motivasyon mektubunuza kuruluşun bilgilerini eklersiniz.

Gönderen kuruluş ile aynı ilde olmanız gerekmez, işlemler online olarak da yapılabiliyor.  


Gönderen Kuruluş Seçerken Nelere Dikkat Etmeli?

Seçtiğiniz gönderen kuruluşla daha önce giden AGH yapan gönüllülerle görüşmeniz, en doğru bilgiyi onlardan alırsınız, hakkında kötü referans olan bir kuruluşu kesinlikle seçmeyin çünkü gönderen kuruştaki bilgisiz ve inatçı insanlar AGH sürecinize zarar verebilir. AGH evrak hazırlama-başvuru-vize süreci yeterince gergin ve belirsiz bir süreç, bir de gönderen kurumun sorun çıkartması gerçekten hiç hoş olmuyor.


-Bir arkadaşım Kırıkkale Belediyesi'nin gönderen kuruluşu vasıtasıyla gitti ve gönderen kurumdaki bayanın süreci bilmemesi nedeniyle 6-7 kez büyükelçiliğe gittiğini söyledi (normalinde 1 kere gider evrakları verirsiniz, evrak eksikliği varsa ikinci kez gitmeniz gerekir, ancak her halukarda 6-7 kez gidecek kadar evrak karmaşası olmaması gerekir)

-Bir gönüllü bir projeden kabul almış ve gönderen kuruluş onun Axa sigortasını yaparak süreci başlatmış. Bu gönüllü, başka bir projeden çok daha iyi bir AGH teklifi alıyor ve gönderen kuruluşuna yeni teklifi kabul etmek istediğini söylüyor, gönderen de 'hayır buna gideceksin, Axanı yaptık biz senin' diyor (aslında Axayı iptal edebilir ve yeni kuruluşta çalışması için yeni bir giriş yapabilir) 
La Sagrada Familia/ Barselona-İspanya

Kendim de buna benzer deneyimler yaşamıştım; İspanya'da AGH düzenleyen ve gönderen kuruluşta AGH yapıyordum ve evrakların dosyalanmasından ben sorumluydum. (AGH konusunda deneyimlerim buradan geliyor) Göndereceğimiz gönüllülerin ev sahibi kurumlarından belgeler gelmiyordu, ya da eksik geliyordu ve defalarca mail yollamak zorunda kalıyordum.   Gördüğünüz üzere işini bilmeyen veya savsaklayan gönderen kuruluşlar hem gönüllülere, hem de kuruluşa zor durumlar yaşatıyor...


Dediğim gibi vize-evrak işlemleri zaten yeterince can sıkıcı bir süreç. Bu süreçte sorun yaşamak istemiyorsanız gönderen kuruluşunuzu iyi seçmeniz gerekir.

2 yorum:

  1. gönderici kurukula e mail atarak tam olarak ne yazmalıyız acaba? biraz bilgi veririmisiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. http://ilkaycikla.blogspot.com.tr/2013/03/adm-adm-evs-sureci.html

      Sil